onsdag 10 april 2013

Stekt mannagrynsgröt

Gröt är gott och bra att äta på morgonen eftersom man håller sig mätt bra länge! Min favorit är nog mannagrynsgröt, liksom rundast, mildast och krämigast i smaken enligt mig. Om man är trött på att bara äta kokt gröt och vill "piffa till" det lite är det här ett bra sätt att göra det på - steka gröten helt enkelt.

Stekt mannagrynsgröt:
1 - 2 port kokt mannagrynsgröt
ev. kardemumma

Börja med att koka mannagrynsgröt enligt anvisningar på paketet. Häll upp i en form och strö ev. över mald kardemumma. Låt stelna i kylskåpet över natten.
På morgonen:
Skär gröten i små bitar och stek i stekpanna några minuter på varje sida att de får färg. Servera med t.ex sylt, äppelmos eller färska bär.

























//Matilda

2 kommentarer: