fredag 12 april 2013

Frukostpaj med päron, ananas och kokos

Paj till frukost är faktiskt helt möjligt att laga! Det är ganska nyttigt, eftersom det inte innehåller så mycket socker och framförallt blev den här pajen väldigt god.
Man kan självklart variera pajen med frukt och bär man gillar och/eller har hemma, men jag valde päron och ananas. Smaksatte pajen gjorde jag med lite kokos, älskar verkligen kokos!


























Frukostpaj med päron, ananas och kokos:
1 form

Botten:
1 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 msk fibrex
ev. 1 tsk sötning (råsocker/stevia/honung)

Blanda alla ingredienser i en skål. Det blir en tjock deg, men det ska vara det. Tryck ut bottnet i en liten form, upp till kanten också. Tillaga i mikron ca 30 sekunder.


























Fyllning:
2 msk turkisk yoghurt
1 msk kokosflingor
1/2 päron
några ananasbitar

Blanda yoghurt och kokosflingor. Häll ut på bottnet. Skala och skär päronet i små kuber. Strö ovanpå yoghurten. Tillaga i mikron ca 1 minut. Dela ananasbitarna på mitten och lägg ovanpå fyllningen. 

Det här går allt att förbereda kvällen före. Sätt i så fall in pajen i kylskåpet under natten och värm i mikron ca 30 sekunder på morgonen. Ät annars pajen direkt när den gjord.


























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar