torsdag 9 maj 2013

Nyttig äppelsmulpaj

God Morron! Idag sov jag lite längre (okej, vaknade halv 10 men...) och fixade sedan en god frukost. Fick bl.a bli en nyttig äppelsmulpaj. Superenkelt att laga och väldigt gott! Det smakar inte alls som en vanlig smulpaj med socker i, men det är ju gott ändå :)

Nyttig äppelsmulpaj
1 port.

1 äppel

Ca 1/2 dl havregryn
2 msk turkisk yoghurt
1 msk valfria frön (solrosfrön, sesamfrön, llinfrön?)
1/2 tsk kardemumma
Ev. lite sötning (stevia, honung, socker)

Skala och klyfta äpplet. Lägg klyftorna i en form, pajform, och blanda sedan ihop ingredienserna till smulorna. Klicka på "smuldegen" och grädda i mikron 1 min.




//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar