lördag 18 maj 2013

Müsligröt med chokladfluff

Müsligröt är något jag inte ätit tidigare före det här, men det var riktigt gott. Smakar förstås lite annorlunda än vanlig havregrynsgröt och så när man har müsli i blir det mer tuggmotstånd är vanligt eftersom grynen och flingorna i müslin inte tillagas lika snabbt som havregryn.
När man väljer müsli tycker jag nog man ska ta en helt naturell müsli med blandade gryn och flingor och inte någon krispig müsli som t.ex START. Det blir nog inte så gott.

Müsligröt med chokladfluff:
1 port.

Gröt (i mikron):
2 1/2 dl vatten
1/2 dl naturell müsli
1/2 dl havregryn
en nypa salt

Chokladfluff:
1 äggvita
1 1/2 msk kakao
2 msk turkisk yoghurt
sötning (socker, stevia)

Blanda alla ingredienser till gröten i en värmetålig skål och tillaga först 2 min i mikron. Ta ut och rör om. Tillaga 1 min till. Nu borde gröten vara klar och tillräckligt tjock. Tillaga annars ca 30 sek till.

Chokladfluff: Vispa upp äggvitan hårt och rör ner kakao, sötning och turkisk yoghurt försiktigt så att inte "fluffet" försvinner. Servera till gröten.


























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar