måndag 6 maj 2013

Chokladgröt med vinbärsfluff och äppel

Visst låter det gott? Det var gott! Supergott. Gröt behöver inte vara en tråkig frukost som ser likadan ut varje gång, man kan faktiskt variera gröt med olika smaker och toppingar. T.ex så åt jag idag havregrynsgröt med kanel, banan och russin till frukost, toppengott det med!
Fluffet, som jag har haft svarta vinbär i, kan man blanda olika frukter och bär i. Blir säkert gott med jordgubbar, hallon, blåbär... Kakao är också gott, chokladfluff.
Jag brukar göra min havregrynsgröt i mikron, så snabbt och enkelt på morgonen om man inte orkar börja ta fram en kastrull och koka den i 10 min.
Receptet på chokladgröten kommer härifrån och görs så att man gör det i mikron på kvällen och låter det stå i kylskåpet under natten.






















Chokladgröt med svartvinbärsfluff och äppel:
1 port.

Chokladgröt:
1 dl havregryn
2 1/4 dl vatten
1 krm salt
1 msk kakao
vaniljsocker
sötning (socker, stevia, honung)

Blanda allt i en skål och sätt i mikron 2 - 3 min. Låt svalna och låt stå i kylskåpet under natten.

Vinbärsfluff:
1 äggvita
2 msk turkisk yoghurt
ca 1/2 dl svarta vinbär
sötning

Vispa upp äggvitan till ett hårt, vitt skum. Mixa vinbären med en stavmixer och rör ner i äggvitan tillsammans med yoghurten försiktigt. Smaka ev. av med lite sötning.
Lägg ovanpå gröten och servera med 1 äppel.






















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar