Gröt är gott och bra att äta på morgonen eftersom man håller sig mätt bra länge! Min favorit är nog mannagrynsgröt, liksom rundast, mildast och krämigast i smaken enligt mig. Om man är trött på att bara äta kokt gröt och vill "piffa till" det lite är det här ett bra sätt att göra det på - steka gröten helt enkelt.
Stekt mannagrynsgröt:
1 - 2 port kokt mannagrynsgröt
ev. kardemumma
Börja med att koka mannagrynsgröt enligt anvisningar på paketet. Häll upp i en form och strö ev. över mald kardemumma. Låt stelna i kylskåpet över natten.
På morgonen:
Skär gröten i små bitar och stek i stekpanna några minuter på varje sida att de får färg. Servera med t.ex sylt, äppelmos eller färska bär.
//Matilda
Gott med frukost - min favoritmåltid! :)
SvaraRaderaJa visst är det! Också min favoritmåltid :)
SvaraRadera