Den här kesokakan gjorde jag en morgon när jag hade lite "experimentlust" och jag måste faktiskt säga att den blev riktigt bra. Istället för att vänta att den gräddas i ugnen, gjorde jag det i mikron och det gick hur bra som helst det! Det är svårt att förklara konsistensen, men "ostig" är den och lite ostkake-aktig kanske. Jag toppade min med mixad kiwi, lite spännande kombination. Jag kan också tänka mig att det skulle passa utmärkt med t.ex hallon eller jordgubbar.
Kesokaka:
1 port.
ca 1 dl keso/grynost
1 ägg
sötning (stevia, socker, honung)
Mosa keson lite med en sked och blanda ihop alla ingredienserna. Häll i en liten form och grädda i mikron, ca 3 min.
kiwi eller annan frukt/bär till topping
//Matilda
Kesokaka:
1 port.
ca 1 dl keso/grynost
1 ägg
sötning (stevia, socker, honung)
Mosa keson lite med en sked och blanda ihop alla ingredienserna. Häll i en liten form och grädda i mikron, ca 3 min.
kiwi eller annan frukt/bär till topping
//Matilda
Jag brukar göra sån, med lite svartpeppar i smeten. Kallar den "keso-omelett" för den har mest likhet med omelett tycker jag. Jag bakar min i ugnen iofs. Serverat till soppa eller så.
SvaraRaderaBra idé att ha kiwi på, det har jag inte testat! Ser väldigt gott ut. Lite mer efterrättsvariant då.
/Trollmamma
Det låter ju också iofs väldigt gott :)
SvaraRaderaDet här med kiwi på blir ett litet "intressant möte", men supergott!