Davosgröt är ett väldigt bra frukosttips för personer som inte har så mycket tid att laga frukost på morgonen. Man blandar ihop det på kvällen, låter det stå i kylskåpet under natten och vips så är det klart att ätas på morgonen!
Davosgröt kan varieras på massvis av sätt, jag har smakerna choklad/apelsin, men det är bara att blanda i t.ex dina favoritbär eller äppel/kanel.
Choklad- och apelsindavos:
1 stor portion
1 dl havregryn
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk kakao
skal och saft från 1/2 apelsin
apelsinfileér från 1 apelsin
1/2 banan
Blanda havregryn, yoghurt, kakao, apelsinskal och saft och mosad banan. Filéa apelsinen och skär hälften av bitarna i halvor. Blanda ner i davosgröten och toppa med några apelsinskivor. Låt stå i kylskåpet under natten och ät på morgonen. Då har havregrynen mjuknat och det är lite som vanlig gröt i konsistensen.
//Matilda
Davosgröt kan varieras på massvis av sätt, jag har smakerna choklad/apelsin, men det är bara att blanda i t.ex dina favoritbär eller äppel/kanel.
Choklad- och apelsindavos:
1 stor portion
1 dl havregryn
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk kakao
skal och saft från 1/2 apelsin
apelsinfileér från 1 apelsin
1/2 banan
Blanda havregryn, yoghurt, kakao, apelsinskal och saft och mosad banan. Filéa apelsinen och skär hälften av bitarna i halvor. Blanda ner i davosgröten och toppa med några apelsinskivor. Låt stå i kylskåpet under natten och ät på morgonen. Då har havregrynen mjuknat och det är lite som vanlig gröt i konsistensen.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar