Mugcake eller "muggkaka" på svenska då är superenkelt att göra en tidig morgon när man inte har så mycket tid och vill ha frukost snabbt. Det är gott, går att variera på många olika sätt och det går väldigt snabbt att laga!
Jag har valt att smaksätta min med kakao och päronbitar, men man tar vad man har hemma. Blåbär, hallon, apelsin, äppel... Möjligheterna är många.
Choklad- och päronmugcake:
1 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
ca 1/2 msk sötning (råsocker, stevia, honung) eller 1/2 mosad banan
1 litet päron
Blanda först ihop de torra ingredienserna och kläck sedan i ägget. Rör om till en slät smet och söta (mosa då ev. bananen). Skala päronet och skär i små bitar. Blanda hälften med chokladsmeten. Häll upp i en liten form eller kopp och lägg på de resterande päronbitarna. Grädda i mikron ca 1 min, varierar lite från mikro till mikro. Servera som så eller med t.ex turkisk yoghurt.
//Matilda
Jag har valt att smaksätta min med kakao och päronbitar, men man tar vad man har hemma. Blåbär, hallon, apelsin, äppel... Möjligheterna är många.
Choklad- och päronmugcake:
1 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
ca 1/2 msk sötning (råsocker, stevia, honung) eller 1/2 mosad banan
1 litet päron
Blanda först ihop de torra ingredienserna och kläck sedan i ägget. Rör om till en slät smet och söta (mosa då ev. bananen). Skala päronet och skär i små bitar. Blanda hälften med chokladsmeten. Häll upp i en liten form eller kopp och lägg på de resterande päronbitarna. Grädda i mikron ca 1 min, varierar lite från mikro till mikro. Servera som så eller med t.ex turkisk yoghurt.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar