Ibland kanske man inte orkar med helt vanlig mannagrynsgröt till frukost, utan vill testa något nytt. Då är det här perfekt, mannagrynspudding! Går att ätas både till frukost, mellanmål och som efterrätt (då med kanske sylt) och det är väldigt lättlagat. Det ändå som tar liite tid är att grädda puddingen, vilket tar ca 15 min. Annars är det lätt som en plätt :)
Jag serverade min vinbärsyoghurt som jag gjorde genom att blanda turkisk yoghurt + svarta vinbär.
Mannagrynspudding:
1 form
kokt manngrynsgröt (1 port.)
1 ägg
ev. vaniljpulver
ev. sötning (socker, stevia, honung)
Sätt ugnen på 200°c. Koka 1 port. mannagrynsgröt enligt anvisningar på förpackningen. Jag hade ca 2 1/2 dl mjölk och ca 1/2 dl mannagryn som jag kokade några minuter.
Låt gröten svalna lite och blanda med ägget och ev. vaniljen + sötningen. Häll gröten i en form och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med valfri topping.
Jag gjorde puddingen kvällen före och lät den stå i kylskåpet under natten.
//Matilda
Jag serverade min vinbärsyoghurt som jag gjorde genom att blanda turkisk yoghurt + svarta vinbär.
Mannagrynspudding:
1 form
kokt manngrynsgröt (1 port.)
1 ägg
ev. vaniljpulver
ev. sötning (socker, stevia, honung)
Sätt ugnen på 200°c. Koka 1 port. mannagrynsgröt enligt anvisningar på förpackningen. Jag hade ca 2 1/2 dl mjölk och ca 1/2 dl mannagryn som jag kokade några minuter.
Låt gröten svalna lite och blanda med ägget och ev. vaniljen + sötningen. Häll gröten i en form och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med valfri topping.
Jag gjorde puddingen kvällen före och lät den stå i kylskåpet under natten.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar