onsdag 8 maj 2013

Apelsingröt med turkisk yoghurt

Nu har jag börjat äta gröt hela tiden känns det som! Jag har vissa perioder då jag inte alls äter gröt och sedan vissa som jag äter mycket :)
Gröt är ju gott. Idag till frukost gjorde jag något mycket gott, apelsingröt som jag serverade med turkisk yoghurt istället för den klassiska mjölken. Det var faktiskt snäppet godare med yoghurt än med mjölk.





















Apelsingröt med turkisk yoghurt:
1 port.

1 dl havregryn
2 1/2 dl vatten
1 nypa salt
rivet skal och saft av ca 1/2 apelsin
apelsinfileér av 1/2 apelsin

turkisk yoghurt

Jag gör min gröt i mikron: Blanda vatten, havregryn och salt i en skål. Tillaga i mikron ca 3 min sammanlagt. Börja med 2 min, ta ut och rör om, 1 min till och så är det klart. Smaksätt gröten med apelsinskal- och saft. Häll upp i en skål och toppa med turkisk yoghurt och apelsinfileér.






















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar